Targ Śniadaniowy Targ Śniadaniowy

Najnowszy Magazyn Kuchnia już na Targu Śniadaniowym

Wszystkie 23 lipca 2015

Miło nam poinformować, że patronem medialnym cyklu warsztatów „Świeża Inicjatywa” tworzonych we współpracy z Mecenasem Kulinarnym Targu Śniadaniowego marką Zelmer jest Kuchnia. Magazyn dla smakoszy.
W najnowszym numerze dostępnym już w sprzedaży cała strona o nas!
Na Targach Śniadaniowych od najbliższego weekendu będziecie mogli kupić najnowszy numer w naszym kąciku prasowym tradycyjnie taniej niż w kioskach!

Zobaczcie co znajdziecie w nowym numerze magazynu Kuchnia.

Tematem głównym są bakłażany, właśnie nadchodzi ich czas. Teraz kupicie najsmaczniejsze, w różnych kolorach, kształtach, rozmaitej wielkości. W kuchni znajdziecie kilka letnich przepisów, w których grają główną rolę (polecamy serową tartę z bakłażanem, marchewką i cukinią!).

Ponadto sprawdzone przepisy na ciasto biszkoptowe, takie na roladę, i takie na torcik. Biszkopt to idealne ciasto akurat na sierpień, który rozpieszcza nas mnóstwem owoców.

Na łamach magazynu gości Pierre’a Cailleta, kucharz z Valmont w Normandii, który pokazuje, jakie cuda można wyczarować z serów. Pierre używa konkretnych serów normandzkich, ale spokojnie można zastąpić część z nich takimi, które dostępne są i w Polsce: zwykłym camembertem czy brie.

Ponadto do poczytania opowieść o winnicach Kalifornii – czy wiecie, dlaczego reżyser F.F. Coppola (ten od „Ojca chrzestnego”) i Ignacy Jan Paderewski (polski pianista, kompozytor i polityk) są ważni dla amerykańskiego winiarstwa? Czy znacie historię klanu Gallo? Polecamy też wywiad z Joanem Rocą, szefem kuchni w najlepszej restauracji świata – katalońskiej El Celler de Can Roca.

Magazyn Kuchnia zaprasza też do udziału w wielkim konkursie – do wygrania Thermomix, ukochany sprzęt najlepszych szefów kuchni. Wystarczy nakręcić filmik o gotowaniu!

W najnowszej „Kuchni” znajdziecie też zeszyt z przepisami „Kuchnia podróżnika” na potrawy znane z wakacyjnych podróży do Hiszpanii, Portugalii, Francji, Włoch, Chorwacji, Węgier, Grecji i Turcji. Redakcja podpowiada, jak przyrządzić m.in. gazpacho, zupę kasztanową, caponatę, bogracz, pilaw z ciecierzycą oraz baklawę. 

Sierpniowa „Kuchnia” dostępna jest też w wersji cyfrowej, poszerzonej o dodatkowe galerie zdjęć, animacje i filmy instruktażowe (m.in. jak zrobić tartę z kremem bazyliowo-waniliowym i jagodami oraz marchewkowe drożdżówki z owocami). Magazyn w tej wersji jest do kupienia w Google Play, App Store, Samsung Galaxy Apps i Windows Store.