Wrześniowy nr „Magazynu Kuchnia” już na Targu Śniadaniowym
Wszystkie 29 sierpnia 2016Wrześniowa „Kuchnia” już na Targu!
A w niej:
Kalafior
Obok białych na targu coraz częściej leżą też kolorowe odmiany: pomarańczowe, fioletowe, zielone. Smakiem się nie różnią, ale za to efektownie wyglądają na talerzu. Wypróbuj m.in. nasze ciasto kalafiorowe z tuńczykiem, kalafiorowe risotto z grzybami, curry drobiowe z nerkowcami.
Grzegorz Łapanowski i kolba kukurydzy
Opiekana z masłem wermutowym, zmiksowana na mus do złocistego kurczaka – te i inne pomysły Grzegorza na świeża kukurydzę rozpala twoją kulinarna wyobraźnię.
Bakłażany i maliny Marty Dymek
Najważniejsza rada, jakiej Marta chciałabym udzielić czytelnikom to: baba ghanoush róbcie z podwójnej albo potrójnej porcji składników – jest tak dobra, że znika w mgnieniu oka
Maia Sobczak nie wierzy, że to już jesień
Lato jeszcze się na dobre nie skończyło, a już za nim tęsknimy. Na otarcie łez po odchodzącym lecie Maia nalewa do kubka zupę z kurkami – bezpieczny pomost między zmieniającymi się porami roku
Nowy prowadzący Hell’s Kitchen w Kuchni
Michał Bryś, szef kuchni warszawskiej L’Enfant Terrible lubi łamać wszystkie reguły. We wrześniowej kuchni pokażemy, co potrafi.
Michel Moran bez ogródek
Hiszpański temperament, francuski smak. Michel Moran, który podbił serca widowni MasterChefa, mówi, co myśli o kształtowaniu się gustów kulinarnych dzieci i dorosłych
A do tego:
22 strony z przepisami na potrawy z grzybami.