Targ Śniadaniowy

Wrześniowy numer Magazynu Kuchnia już dostępny na Targu Śniadaniowym

Wszystkie 27 sierpnia 2015

 

Na Targach Śniadaniowych od najbliższego weekendu będziecie mogli kupić najnowszy numer Kuchnia. Magazyn dla smakoszy w naszym kąciku prasowym w promocyjnej ofercie! We wrześniowym wydaniu między innymi relacja z warsztatów „Świeża Inicjatywa” Zelmer na Targu Śniadaniowym.

Tematem przewodnim najnowszego numeru Kuchni są ziemniaki. Na rynku pojawia się coraz więcej odmian – mamy już nie tylko białe i żółte, są też fioletowe, czarne, purpurowe. W magazynie znajdziecie dużo ciekawych pomysłów na wykorzystanie ich w potrawach! Pieczone fioletowe ziemniaki z gęsiną? Łosoś z ziemniakami purpurowymi? Proszę bardzo, wybór należy do Was!

W dziele Klasyka wszystko o kiszeniu. Oczywiście, kisimy ogórki i kapustę, ale nie tylko – sprawdźmy też, jak będą smakowały kiszone grzyby i śliwki.

Wrzesień to czas powrotu do szkoły i w Kuchni dużo wskazówek: co zrobić, aby dzieciak kanapkę zjadł z przyjemnością? Jak zadbać o to, aby śniadania Waszych pociech były nie tylko smaczne i zdrowe, ale także ładne i pomysłowe? Pamiętajcie – dzieci też jedzą oczami.

Do poczytania relacja z wyprawy do Słowenii i wywiad z Yoshihiro Narishawą, jednym z najlepszych tokijskich szefów kuchni. Dla Czytelników, którzy szukają w Kuchni informacji o szlachetnych trunkach, tym razem węgierski furmint i destylaty owocowe – z Polski, Stanów Zjednoczonych i Włoch.
W dziale Historia – bardzo ciekawa opowieść o… widelcu. Jak to się stało, że „diabelski? (bo tak właśnie określał go Kościół) sztuciec jednak przyjął się w naszym kręgu kulturowym? Poczytajcie!

We wrześniowej Kuchni znajdziecie też dodatek specjalny, a w nim 24 strony przepisów na dania z jabłkami.
W tym numerze w prezencie 72 kupony rabatowe do 560 sklepów – stacjonarnych i internetowych. Łapcie okazję!

Kuchnia. Magazyn dla smakoszy jest patronem medialnym cyklu warsztatów „Świeża Inicjatywa” tworzonych we współpracy z Mecenasem Kulinarnym Targu Śniadaniowego marką Zelmer