10. sezon śniadaniowy START!
Wszystkie 28 marca 2022Targ Śniadaniowy rozpoczął swoją działalność na Żoliborzu w 2013 roku. Od tamtej pory stał się jednym z ulubionych sposobów Warszawiaków na spędzenie weekendu w mieście. W dwóch zielonych lokalizacjach można nie tylko zjeść śniadanie czy lunch, ale także spędzić czas z bliskimi w zielonych dzielnicach Warszawy: poznać smaki regionalne i egzotyczne, produkty ekologiczne, nietypowe rękodzieło. Wystawcy Targu Śniadaniowego to grupa pasjonatów – są to często niewielkie, rodzinne firmy i ludzie, dla których gotowanie to pasja.
Targ Śniadaniowy to także okazja do zapoznania się z kuchnią z różnych stron świata, bez wyjeżdżania poza rodzinne miasto. Program Targu Śniadaniowego od samego początku istnienia obfituje w bogatą ofertę kulinarną i kulturalną. Organizowane są weekendy tematyczne we współpracy z ambasadami i organizacjami kulturalnymi, których celem jest przybliżenie nawet najodleglejszych kultur świata. Także w tym roku goście Targu Śniadaniowego będą mogli zapoznać się z daniami Japonii, Meksyku, Indii czy Francji.
Wspólne śniadania zapraszają również gości Targu do zaangażowania się w inicjatywy pro-ekologiczne i społeczne. Partnerem Targu Śniadaniowego jest Miasto Stołeczne Warszawa, z którym organizowane są wydarzenia dla dobra lokalnej społeczności i środowiska – wymiana elektroodpadów czy garażówka dla dzieci. Także w sezonie jubileuszowym segregowane będą odpady, a dania serwowane zostaną w opakowaniach bez plastiku.
Program wydarzeń jubileuszowego sezonu i wszelkie aktualności znajdziesz na naszych na profilach na Facebooku i Instagramie.