Sushi Contest na Targu Śniadaniowym
Wszystkie 24 maja 2018W dniuj 19 maja podczas Weekend Japoński na Targu Śniadaniowym na Żoliborzu przeprowadziliśmy pierwszy w historii Sushi Kontest.
Do rozgrywki podeszło trzech Masterów.
Skład Jury
– dr hab Iwona Kordzińska – Nawrocka
Katedra Japonistyki, Wydział Orientalistyczny, Uniwersytet Warszawski , autorka książki “Japońska Kultura Kulinarna”
– Blog kulinarny Pyza made in Poland to dwie osoby pani Pyza psycholog kultury i jedzenia, psychodietetyk, wykładowca Food Studies i trener kuchni wietnamskiej Instytutu Sztuki Kulinarnej. I pan Pyz 'aka’ Inżynier. Oboje odpowiedzialni za działanie
najbardziej poczytnego bloga kulinarnego o kuchni azjatyckiej.
– Piotr Rosocha kucharz sushi z kilkunastoletnim stażem. Mistrz Polski sushi masterów 2012. Szef kuchni sushi Akademia Bar. Instruktor w sushi Akademia.
Jury po burzliwej debacie zdecydowało o kolejności nagród:
– 1 miejsce Michał Nurzyński Restauracja TenSushi oraz Michał Komorek Izumi Sushi Biały Kamień
– 2 miejsce Michał Mikuła Sushi Muranów
Wszystkim ogromnie gratulujemy odwagi i profesjonalnego podejścia w dość „polowych” warunkach jakie panują na targu.